Kedvezményezett neve:

CAPRIOVUS Élelmiszeripari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe:

Tojásfehérje alapú probiotikus tejtermék-analógok kidolgozása a tej valamely összetevőjére érzékeny, ill. magas fehérjetartalmú, zsírban és szénhidrátban szegény probiotikus tejtermék-analógokat fogyasztani kívánó egészség tudatos emberek számára.

A szerződött támogatás összege:

123,6 millió Ft

A projekt tartalmának bemutatása:

A Capriovus Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. sikeresen pályázott a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása – VÁLLALATI KFI_16 pályázati konstrukcióban. A pályázat kapcsán elnyert 123,6 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével ipari kutatást és kísérleti fejlesztést is magába foglaló K+F tevékenységet hajt végre. A projekt összköltsége 198,5 millió forint.
A Capriovus Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. bő negyedszázados szervezeti múlttal és teljes magyar tulajdonnal rendelkezik. A vállalkozás fő tevékenysége a tojásfeldolgozás, tojástermékek gyártása, tojáscsomagolás, illetve a feldolgozás során keletkező melléktermékek hasznosítása.
A Capriovus Kft. már jelenleg is több tojásfehérje alapú tejtermék analóggal van jelen a piacon (túró-analóg, sajtkrém-analóg, tejföl-analóg, tej-analóg), ugyanakkor ezek főként konyhatechnikai, részben érzékszervi tekintetben számítanak megfelelő helyettesítőknek. A projekt fő célja, hogy a jelenlegi termékek előnyös tulajdonságainak megőrzése mellett olyan termékcsalád kifejlesztése, melyek mikrobatenyészetek segítségével, az általuk képzett aromák révén még inkább tejtermékekre jellemző íz világúak legyenek. További cél a probiotikus mikroorganizmusokkal probiotikus tejtermék analógok előállítása, úgymint probiotikus fermentált ital, sajtkrém, kefir és joghurt analógok.

A projekt befejezési dátuma:

2019.12.28.

A projekt azonosító száma:

VÁLLALATI KFI_16-1-2017-0551